Vestjysk Bank på vej mod et salg

En af fiskernes foretrukne banker, Vestjysk Bank med hovedsæde i Lemvig, og afdelinger i flere vestjyske fiskeribyer, er på vej mod et salg. Det er en
16 jun 2017

En af fiskernes foretrukne banker, Vestjysk Bank med hovedsæde i Lemvig, og afdelinger i flere vestjyske fiskeribyer, er på vej mod et salg. Det er en investorgruppe, der nu har budt på et køb af de 81,47 procent af aktierne, som den danske stat og Finansiel Stabilitet ejer.

Det er solvensen, det har knebet med hos Vestjysk Bank gennem flere år, hvor banken har balanceret på et knivsæg. Solvensen er i dag på 0,7 procentpoint, men med tilførslen af forventet 745 mio. kr. i egenkapital fra investorerne øges den til omkring 7 procentpoint.

Planen er, at investorgruppen køber de aktier, staten ejer, og samtidig giver et tilbud til de øvrige aktionærer omkring køb af deres aktier. Den samlede pris for købet er på 123 mio. kr. Dertil tilføres altså yderligere 745 mio. kr. i egenkapital.

Glad bestyrelsesformand

Hvis købet bliver godkendt af myndighederne vil det fortsat betyde, at Vestjysk Bank vil være en regional bank. Der er nemlig ingen planer blandt investorgruppen om, at bankens afdelinger skal lægges sammen med et andet pengeinstitut.

Og det glæder bestyrelsesformand for Vestjysk Bank, Vagn Thorsager.

- Jeg er meget glad for, at vi har fundet en løsning, der fremtidssikrer Vestjysk Bank som et stærkt regionalt pengeinstitut, konstaterer han i en pressemeddelelse.

Den samlede investorgruppe består af: Nykredit, Maj Invest, der handler for en række kunder, Arbejdernes Landsbank, AP Pension, Novo A/S, C.L. Davids Fond og Samling, ISP Pension og Vestjylland Forsikring.

Flere Nyheder