Vestnordvest om Jyske Rev efter fladfisk

L 757 AALTJE POSTMA Det er en lidt træt skipper og ejer af trawleren L 757 Aaltje Postma – Tamme Bolt – som Fiskeri Tidende får fat i onsdag til en
05 Mar 2016

L 757 AALTJE POSTMA

Det er en lidt træt skipper og ejer af trawleren L 757 Aaltje Postma – Tamme Bolt – som Fiskeri Tidende får fat i onsdag til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket. Det har en helt naturlig forklaring.

- Jeg blev sat af i Hanstholm i morges og har lige sovet nogle timer. Vi har været af sted i fem dage. Vi begyndte vestnordvest om Jyske Rev og sluttede af i Skagerrak ved Verdens Ende. Vi har fisket efter rødspætter og det, som vi kalder guldfisk – rødtunger, pighvar og havtasker. Og selv om prisen på rødspætterne da var fin her til morgen, hvor vi fik omkring 14 kroner kiloet, så giver de andre bare mere, fortæller Tamme Bolt til Fiskeri Tidende.

Den fangede fisk blev landet i Hanstholm, men blev kørt til auktionen i Thyborøn.

- Det er ikke fordi, prisen er så meget anderledes, men vi har et naturligt tilhørsforhold til Thyborøn, siger Tamme Bolt.

Fartøjet er allerede på fangstrejse igen, men Tamme Bolt bliver hjemme i denne omgang.

- Vi har generalforsamling i Thyborøn Fiskeriforening nu på fredag, og jeg sidder i bestyrelsen, så jeg vil naturligvis gerne med. Jeg er ikke på valg i år, men vil alligevel gerne med. Og det er rart at have en dag eller to hjemme, inden generalforsamlingen. Jeg har før prøvet at komme i havn få timer før generalforsamlingen, og det var hårdt, siger Tamme Bolt.

L 757 har ligget på Kanten efter rundfisk, inden de gik over til fladfisk. Skiftet var både et bevidst valg og samtidig tvunget af omstændighederne.

- Vi har ligget på Kanten efter Mørksej, torsk og havtasker, men vi er ved at løbe tør for kvote på mørksej. De har skåret kraftigt i den kvote de senere år, og det har ramt os lidt hårdt. Derudover er prisen på torsk i bund, så vi gemmer torsken lidt, indtil priserne retter sig igen senere på året, siger altså Tamme Bolt.

Flere Nyheder