Vesttorsken lever op til forventningerne

- Der er et ikke grund til at fastholde lukkeperioden, lyder det fra Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, efter at rådgivningen
01 jun 2018

- Der er et ikke grund til at fastholde lukkeperioden, lyder det fra Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, efter at rådgivningen fra ICES i den vestlige Østersø er blevet offentliggjort.

Efter en periode med nedgang i bestanden af torsk i den vestlige Østersø, så er bestanden på vej opad igen. Nedturen er stoppet, og det bør smitte af på fiskeriet i 2019.

- Vi er selvfølgelig glade for at den forventede stigning nu også viser sig i rådgivningen, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

Han ser frem til, at politikerne til oktober så også åbner op for fiskeriet, og særligt pakker ideen om en lukkeperide på to måneder – i den bedste del af sæsonen – helt væk.

- Der er ikke grund til at fastholde lukkeperioden. Det har videnskaben også sagt i flere år nu, konstaterer Svend-Erik Andersen.

[button color="blue" size="small" link="http://fiskeritidende.dk/en-blandet-raadgivning/" ]Læs Kim Kær Hansens kommentarer om vestlig Østersø[/button]

Det hele i år

Også chefbiolog i Danmarks Fiskeriforening, Michael Wall Andersen, glæder sig over tilstanden for den vestlige torsk.

- Den udvikler sig positivt. Det var det vi både har hørt og sagt allerede sidste år, siger han.

Sidste år havde DFPO et ønske om, at der med udsigten til stigningen i 2019 ikke blev skåret så hårdt i 2018-fiskeriet. Det skete ikke, og derfor er udgangspunktet for DFPO at der åbnes helt op for fiskeriet.

- Vi ville hellere have haft lidt mere sidste år, og så lidt mindre i år. Men når det ikke blev tilfældet, så må vi have det hele i år. Og så skal lukkeperioden væk, konstaterer Michael Wall Andersen.

Fjernelsen af lukkeperioden bliver ifølge Michael Wall Andersen et af de store punkter, der vil blive diskuteret i løbet af de kommende måneder.

[box type="shadow" ]Torsk i den vestlige Østersø

Område 22-24 EU´s kvote er i 2018 på5.597 tons og rådgivningen for TAC 2019 lyder på 15.021 for totalfangst og 13.267 for kommerciel. Kilde: ICES - Rådgivning, 2019 [/box]

 

 

 

Flere Nyheder