Vestværftet er blevet hædret af Dansk Industri

[caption id="attachment_5909" align="aligncenter" width="863"] Vestværftet leverede nybygningen VA-18-S Tempo til norsk reder.[/caption] Det vestli
14 nov 2017

[caption id="attachment_5909" align="aligncenter" width="863"] Vestværftet leverede nybygningen VA-18-S Tempo til norsk reder.[/caption]

Det vestligste medlem af Dansk Industri, Vestværftet i Hvide Sande, er blev tildelt initiativprisen 2017 i Dansk Industri region MidtVest. Dermed er fiskeskibsværftet en af 18 kandidater til Dansk Industris nationale initiativpris, der uddeles i januar 2018 af H.K.H. Prins Joachim.

Det er for arbejdet med at producere moderne fiskefartøjer til hele Europa, at prisen er endt hos det vestligste medlem. af organisationen.

- Et er at bygge en fabrik, der på stabil grund kan producere et givent produkt eller udføre en proces. Noget helt andet er at bygge fabrikken, så den kan bruges på bogstaveligt taget gyngende grund. Det har I vist jer så gode til, at dygtige fiskere rejser langt for at handle med jer, siger formand for DI Midt Vest Claus Arberg i sin motivation for valget af Vestværftet som modtager af årets initiativpris.
For det er jo ikke nok at finde fiskestimerne ude på det åbne hav og få fangsten bragt ombord. Fiskene skal bearbejdes undervejs, så de er friske, når båden lægger til kaj. Det kræver stor indsigt i såvel procesudstyr som i kundernes arbejdsbetingelser at få det til at gå op i en højere enhed.
- Vestværftet er som mange andre virksomheder i vores område bekymrede for at kunne tiltrække kvalificerede medarbejdere i fremtiden. Derfor er det også dejligt at se, at virksomheden konstant har en håndfuld lærlinge beskæftiget og sammen med andre lokale virksomheder arbejder sammen om at tiltrække nye lærlinge, siger Claus Arberg og fremhæver, at virksomheden igennem hele sin 22-årige levetid konstant har leveret sorte tal på bundlinjen.

Historien
Vestværftet blev startet i 1995 af skibsbygger Ernst Kristensen sammen med tre andre og drives i dag sammen med sønnen Ove Kristensen. De kunne have valgt at satse på nye forretningsområder, da krisen ramte det danske fiskerierhverv i 1990´erne, og markedet for nybyggede fiskerbåde næsten forsvandt. Men i stedet satsede de to endnu hårdere på spidskompetencerne og startede deres egen virksomhed med speciale i design og udvikling af fiskeskibe. Fokus blev hurtigt rettet mod nye, udenlandske markeder, mens de særligt løntunge opgaver blev outsourcet.
Men kerneforretningen ligger stadig i Hvide Sande, og det kan de knap 50 medarbejdere og 25 underleverandører, som i dag har deres daglige gang på værftet, være glade for. For i dag lander tre ud af fire nybyggede skibe fra Vestværftet hos udenlandske fiskere.

 

Flere Nyheder