Vestværftet skal bygge til Hanstholm

[caption id="attachment_10092" align="aligncenter" width="881"] Den nye 28-meters udgave af HM 228 Pondus er søsterskib til INS 110 Boy John, som Vest
26 jun 2015

[caption id="attachment_10092" align="aligncenter" width="881"]Pondus INS 110 Den nye 28-meters udgave af HM 228 Pondus er søsterskib til INS 110 Boy John, som Vestværftet tidligere har leveret til Skotland. Arkivfoto: René Dandanell.[/caption]

En mere optimal drift omkring brændstoføkonomien og muligheden for at indrette fiskefartøjet lige efter eget ønske er baggrunden for, at rederiet bag HM 228 Pondus i Hanstholm nu har indgået en kontrakt med Vesteværftet i Hvide Sande om bygningen af et nyt fiskefartøj på 28 meter.

Nybygningen, der skal leveres i efteråret 2016, bliver et søsterskib til INS 110 Boy John, som Vestværftet tidligere har bygget til Skotland. Beslutningen har været undervejs i mange år, hvor Peter og Leif Sand har tænkt på at bygge nyt i stedet for at poste penge i det eksisterende fartøj, der blev købt brugt – og siden forlænget.

- Nyt er jo nyt. Der er blevet bekostet utrolig mange penge på den nuværende. Der vil altid være nogle kompromisser, når man bygger om. Vi vurderede med vores alder, at skulle det være, så var det nok snart tiden, siger Peter Sand.

I første omgang er de ydre rammer omkring størrelse, der er sat på plads. Hvad der skal i at udstyr derudover er ikke fuldt ud fastlagt.

- Det er klart, der er mange ting, vi kommer til at snakke om henad vejen, lyder det fra Peter Sand, der regner med at han til efteråret på Danfish i Aalborg skal på indkøb.

- Vi skal rundt og kigge på udstyr. Der er da nogle ting omkring instrumenter, vi gerne skulle have afklaret til den tid. Det er mere elektronikpakken med ekkolod, radar og den slags ting, vi skal kigge på. Om det er lige den ene eller den anden model kommer lidt an på, hvem der har et godt bud, konstaterer Peter Sand.

På forhånd er de store områder som motorpakke og hydraulikpakke bestemt, og det er heller ikke lige dem, der tages beslutning om på fiskerimessen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere Nyheder