Vi bliver nok aldrig enige om tobis

[caption id="attachment_9511" align="aligncenter" width="620"] L 273 Olga Ruby[/caption] Trawleren L 273 Olga Ruby - med en besætning på 4 mand plu
05 Jun 2015

[caption id="attachment_9511" align="aligncenter" width="620"]L 273 Olga Ruby L 273 Olga Ruby[/caption]

Trawleren L 273 Olga Ruby - med en besætning på 4 mand plus en lærling - er på vej fra Thyborøn sydover mod område 2, da Fiskeri Tidende fanger Skipper Poul Ruby til en snak om, hvordan det står til med fiskeriet.

- Område 2 har været lukket, men det åbnede igen i sidste uge – vist nok efter en regnefejl, så vi er på vej derned nu. Vi må fange 150 tons om ugen, så lasten er ikke fuld, når vi sejler ind for at losse. Vi sejler derned nu her til aften, og så fisker vi i morgen, hvorefter vi sætter kursen mod Thyborøn igen. Derefter må vi vente til næste uge, før vi igen kan komme ud i område 2. Når det slutter i område 2, så går vi i område 3, indtil vi går til brisling i slutningen af juli, fortæller Poul Ruby til Fiskeri Tidende.

Selv om meteorologerne har varslet skidt vejr i nat, er Poul Ruby ved godt mod på vej sydover.

- De har lovet kuling i nat, men det kommer vi nu nok hurtigt over. Det har vi da prøvet før, og de har jo lovet godt vejr i morgen.

Skipper havde håbet, at område 1 havde været åben for fiskeri noget længere tid i år, men sådan skulle det ikke være.

- Vi havde jo håbet, men det blev det ikke til, selv om vi kan se, at der er mange fisk derovre. Det er mange år siden, vi har set så mange fisk derovre. Nu har jeg fisket efter tobis i 50 år, og vi har aldrig været enige med biologerne, og det bliver vi nok heller aldrig. Det undrer mig bare, at de tror, de har mere forstand på det end os, der er derude dagligt og kan se, hvor mange fisk der er, men bliver nok ikke anderledes, siger Poul Ruby.

Flere Nyheder