Vi er ved at rigge om til tobis

Da Fiskeri Tidende får fat i trawleren R 254 Kathrine-Kim onsdag middag, ligger de stadig i Neksø. Men snart bliver det bornholmske byttet ud med det
af Claus Kirkegaard
25 apr 2018

Da Fiskeri Tidende får fat i trawleren R 254 Kathrine-Kim onsdag middag, ligger de stadig i Neksø. Men snart bliver det bornholmske byttet ud med det nordjyske. Torsdag aften sejler de nemlig mod Hirtshals.

- Lige nu er vi ved at rigge om fra torskefiskeri til tobis. Vi har fisket torsk i den østlige Østersø indtil nu, men i morgen aften sejler vi til Hirtshals for at deltage i rationsfiskeriet efter tobis i område 2. Det fiskeri har vi dyrket de seneste ti år, så vi håber da, der kommer noget tobis snart, siger skipper og ejer af fartøjet, Niels-Jørgen Nielsen

Selvom de har fisket efter tobis de seneste ti år på rationsfiskeri, er der også en anden grund til, at de sejler mod Hirtshals torsdag aften i denne uge.

- Østersø-torsken er simpelthen faldet for meget i pris. På vores sidste afregning fik vi 5,50 kroner kiloet, så det står sløjt med for torsken hernede - de bliver mindre og mindre, lyder det fra Niels-Jørgen Nielsen.

Rationsmængderne på tobis er ganske fornuftige, mener Niels-Jørgen Nielsen.

- Vi er kun to mand om bord, og rationen hedder 200 tons hver 14. dag. Det er ganske udemærket for os. Båden er ikke så stor, så kan vi lave mellem 250.000-300.000 kr. hver 14. dag, er det helt fint for os, siger Niels-Jørgen Nielsen.

Udgangspunktet er Hirtshals. Men Niels-Jørgen Nielsen fortæller, at de ikke har noget imod at flytte efter fisken.

- Vi begynder i Hirtshals, men så kan vi godt flytte videre til Hanstholm, Thorsminde, Hvide Sande, hvis fisken flytter længere sydpå. Det må tiden vise.

Sidste år var de to mand væk fra Bornholm i seks måneder. Det regner skipper også med bliver tilfældet i år.

- Hvis det ikke bliver bedre med torskepriserne i Østersøen, har vi ikke noget at komme hjem efter. Sidste år begyndte vi med tobis i april, hvorefter vi gik over i rødspætter længere henne på sommeren, og så sluttede vi af med jomfruhummer fiskeri, fortæller Niels-Jørgen Nielsen.

Flere Nyheder