Vi har brug for flere fiskere

På generalforsamlingen i Hirtshals Fiskeriforening lagde formand Niels Kr. Nielsen ikke skjul på, at der bruge for flere fiskere. [caption id="atta
af Line Dalgaard Jensen
05 jan 2018

På generalforsamlingen i Hirtshals Fiskeriforening lagde formand Niels Kr. Nielsen ikke skjul på, at der bruge for flere fiskere.

[caption id="attachment_17360" align="alignleft" width="300"]Generalforsamling i Hirtshals Foto: René Dandanell[/caption]

- Fiskeriet har været særdeles godt. Når jeg siger, de har haft et særdeles godt fiskeri, er der desværre et lille men. For vi kommer ud af året med al for meget fisk, der ikke bliver fanget, sagde formanden i sin beretning en slet skjult hentydning til biologerne.

- Måske endelig en stjerne til de udskældte biologer og alle de restriktioner, de har været med til at påføre os, sagde han.

De større mængder af fisk skaber altså det problem, at fiskerne ikke kan følge med.

- Vi må derfor alle arbejde på at få flere fiskere, måske især yngre fiskere, og flere effektive fartøjer ind i fiskeriet, konstaterede fiskeriforeningens formand.

Han opfordrede derfor til at gøre brug af de ordninger, der er indenfor fiskeriet. Og der tænkte han på støtte til nyetablerede, yngre fiskerordning som giver ret til lånefisk, og hjælp til køb af en part eller et helt fartøj, samt rådgivning i opstartsperioden.

Måske er der lidt håb om fremgang. For i  2017 er der kommet to nye fartøjer til Hirtshals. HG 15 Luanda, der er hjemkøbt fra Norge, og nybygningen HG 236 Milton.

- Desuden er der en del af vores medlemmer, som har iudskiftet til større fartøjer. Med nye fartøjer til Hirtshals sendes et meget positivt signal. Der er igen optimisme i fiskeriet. Så vi håber, at det er et vendepunkt, og at det fra nu af, kun vil gå fremad i de næste mange år, sagde Niels Kr. Nielsen.

 

Flere Nyheder