Vi har haft verdens bedste vejr

[caption id="attachment_10954" align="aligncenter" width="620"] S 386 Casilo[/caption] Rejetrawleren S 386 Casilo er på vej ind mod Skagen, da Fisk
16 apr 2016

[]

Rejetrawleren S 386 Casilo er på vej ind mod Skagen, da Fiskeri Tidende kommer igennem til skipper for en snak om, hvordan det går med rejefiskeriet i øjeblikket.

- Vi sejlede ud tirsdag og er her torsdag morgen på vej i havn. Det er ikke så vildt i øjeblikket, men vi har da noget med ind. Vi kan da lige få skrabet lidt sammen. Der er vel omkring 900 kilo søkogte rejer og 2.000 kilo rå. Derudover har vi omkring 30 kasser blandet fisk, så det er fint nok, fortæller skipper Brian Sørensen til Fiskeri Tidende.

Priserne er også tilfredsstillende uden at være prangende.

- Ja priserne kunne godt have været en tand bedre, men nordmændene fanger mange rejer, som de sender til Danmark, så det presser prisen lidt. De kogte rejer får vi mellem 80 og 100 kroner kiloet for, mens de rå rejer ligger på 19-20 kroner kiloet. Og så har vi haft verdens bedste vejr på den her tur, så det er da ikke så ringe, siger Brian Sørensen.

I dag er rejetrawleren på vej ind mod Skagen, men det er ikke altid tilfældet.

- Vi lander rejerne i Skagen, Hirtshals, Hanstholm eller Smögen i Sverige. Det er alt efter, hvilken havn, der er nærmest, siger Brian Sørensen.

Den tre mand store besætning om bord kører en turnusordning, hvor de skiftes til at være ude og hjemme.

- På denne tur er det mig, der er skipper. Vi kører en turnus, hvor vi er på arbejde 14 dage og har fri 14 dage. Det er ikke sådan, at vi er ude på havet i 14 dage. Det er lidt forskelligt. Det er Henrik Terpet og jeg, der skiftes til at være skipper. Vi har fisket sammen i 10 år nu. I 2012 købte vi det her fartøj, hvor vi gik fra en bette 16 meters på 20 bruttotons til den her, som er på 184 bruttotons, siger Brian Sørensen.

Flere Nyheder