Vi laver da en ugeløn hver uge

- Vi ligger og fisker ved Kerteminde i øjeblikket. Det går lidt op og ned. Den ene dag er god, næste dag er knap så god, så det udligner sig selv lidt
16 mar 2015

- Vi ligger og fisker ved Kerteminde i øjeblikket. Det går lidt op og ned. Den ene dag er god, næste dag er knap så god, så det udligner sig selv lidt, men vi laver da en ugeløn hver uge, fortæller skipper René Dalsø Mikkelsen, da vi fanger ham på telefonen om bord på FN 374 Stephanie Dalsø mellem to torsketræk ud for Kerteminde.

- Vi laver 3 små træk om dagen, og så lander vi torsken i Kerteminde, hvorefter de bliver kørt til Hvide Sande. Det er nogle fine torsk – vi lander udelukkende 2’er og 3’er størrelser – og prisen er også til at leve med. Den ligger på omkring 17 kroner kiloet i øjeblikket, opsumerer René Dalsø Mikkelsen.

- Det er planen, at vi vil fiske torsk resten af marts måned, og når de så lukker den vestlige Østersø den første april, rigger vi om til hummer for resten af året. Enten i Kattegat eller Skagerrak alt efter, hvor der er gode fangstmuligheder. Så rigger vi om til torsk igen til januar, fortæller René Dalsø Mikkelsen.

- Nå ja - en sjov lille historie. Den 14. januar i år solgte jeg mit gamle fartøj FN 374 Dorthe Dalsø til Frederik Snille, ham der har været med i programmet ”De unge fiskere”. Jeg har så i stedet købt FN 463 Katrine 2, som jeg har omdøbt til FN 374 Stephanie Dalsø. Jeg havde længe gået med tanken om at sælge, for jeg var blevet lidt træt af de lange ture på 10-12 dage på havet. Nu tager vi ud søndag og er hjemme igen fredag, og det er dejligt, når man har småbørn derhjemme, siger René Dalsø Mikkelsen.

- Sammen med fartøjet solgte jeg også min kvote i Skagerrak, men jeg har beholdt min kvote i Kattegat og Østersøen. Her er der næsten altid havvejr, og jeg savner ikke mit gamle fartøj overhovedet, slutter René Dalsø Mikkelsen.

Flere Nyheder