Vi må ikke miste momentum

Det er ærgerligt at miste en minister for fiskeriet på grund af et spørgsmål omkring landbruget, lyder det fra Danmark Pelagiske Producent Organisatio
27 feb 2016

Det er ærgerligt at miste en minister for fiskeriet på grund af et spørgsmål omkring landbruget, lyder det fra Danmark Pelagiske Producent Organisation på baggrund af Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens afgang.

Esben Sverdrup-Jensen, direktør for DPPO, peger på, at fiskeriorganisationen har været tilfredse med Eva Kjer Hansen som minister, men erkender også at det er en stor mundfuld med en minister med ansvar for både miljø, landbrug, fødevarer og fiskeri.
- Fiskeri og akvakultur fortjener en langt mere en mere fremtrædende plads, konstaterer Esben Sverdrup-Jensen.
Han peger på, at fiskeriet var på rette vej med Eva Kjer Hansen for bordenden. Især omkring det kommende tobisfiskeri, hvor rådgivningen i den forløbne uge blev offentliggjort, er der et nært forestående arbejde, der skal udføres.
- Og det hellere i går end i morgen, siger Esben Sverdrup-Jensen.
Han peger på, at der er en opgave med at få et realtidsmoniteringsfiskeri på plads inden starten på tobisfiskeriet.
- Det er en afgørende og vigtig opgave, der må og skal forløbe som planlagt. Vi må ikke tabe momentum selv med et ministerskifte, siger Esben Sverdrup-Jensen.
Han understreger, at timingen er meget uheldig i forhold til tobisfiskeriet. Man har mistet en dedikeret minister, som var godt inde i sagen.  For DPPO har det højeste prioritet, at en ny minister hurtigst muligt briefes op på tobissagen og er parat fra dag et til at kæmpe danske fiskeres sag.
DPPO har også et ønske til den kommende minister.
- Det vi har brug for er en minister, der virkelig vil fiskeriet, konstaterer Esben Sverdrup-Jensen.

Flere Nyheder