Vi risikerer mere af samme skuffe

[caption id="attachment_4214" align="alignright" width="283"] Allan Buch.[/caption] - Det er populisme baseret på et usagligt grundlag, så kontant
02 feb 2015

[caption id="attachment_4214" align="alignright" width="283"]Allan Buch. Allan Buch.[/caption]

- Det er populisme baseret på et usagligt grundlag, så kontant udtrykker Allan Buch, der er formand for Bælternes Fiskeriforening, sin mening om fødevareminister Dan Jørgensens planer i den lystfiskervision han fremlagde i efteråret. Han frygter, at det kun er begyndelsen, og at der vil komme flere restriktioner rettet mod erhvervsfiskeriet.

- Jeg frygter, at det her kun er begyndelsen, og at vi vil blive ramt af flere restriktioner i de kommende år til fordel for lystfiskeriet. Der er jo fremlagt et helt idekatalog med endnu flere forslag, så der kommer givet mere af samme skuffe. Vi kan ikke bære flere begrænsninger, og jeg mener, at der er plads til både erhvervsfiskere og lystfiskere, siger Allan Buch, der ikke finder, at fødevareministerens argumenter er troværdige.

- Det her handler, i høj grad om at ministeren vil profilere sig selv op til en valgkamp og tækkes nogle på vores bekostning. Men jeg synes, at det er alvorligt at nedgøre et erhverv på den måde. Der er fint, at der kommer turister – også lystfiskerturister. De kommer også, fordi der er liv i havnene, og det vil uddø, hvis der ikke længere er fiskere, konstaterer Allan Buch.

 

Ikke flere tåbelige forslag
Han peger på, at det vil få alvorlige konsekvenser for de fiskere, der er tilbage, hvis der kommer flere begrænsninger, som det som eksempel er sket i Odense Fjord

- I Vejle fjord er der for eksempel til tider et stort muslingefiskeri og fiskerne i Skærbæk ved Kolding Fjord kan ikke bare rykke ud, siger Allan Buch, der ikke lader stå til, men i stedet arbejder målrettet mod at udgå flere begrænsninger i fremtiden.

- Vi er nød til at forhindre, at der kommer flere tåbelige forslag, der begrænser erhvervsfiskeriet. Jeg har blandt andet kontakt med nogle af de andre parter, der har interesser i lyst- og fritidsfiskeriet. Jeg er sikker på, at sportsfiskerne vil have mere lukket ned, men tror jeg ikke, at blandt andet fritidsfiskerne vil være med til, siger Allan Buch, der peger på omsætningsforbuddet for havørred som et blandt mange tåbelige forslag.

- Jeg håber, at omsætningsforbuddet for havørred lægges i graven. Det kan da ikke passe, at man ikke kan få en havørred på en restaurant serveret lokalt med et lokalt præg, siger Allan Buch.

Flere Nyheder