Vi skal holde fast i det bæredygtige fiskeri også efter Brexit

[caption id="attachment_16894" align="aligncenter" width="928"] Fiskeiminister Karen Ellemann slog i dagens høring på Christiansborg fast, at en bæred
17 jan 2018

[]

Brexit skal ikke sætte den positive udvikling over styr, som flere års indsats i EU´s fiskeripolitik nu begynder at vise. Fiskebestandene er i god gænge, og det må ikke sættes over styr.

Derfor opfordrede den danske fiskeriminister Karen Ellemann briterne til at fortsat at følge den målsætning, som de har været med til at vedtage i EU om et bæredygtigt fiskeri. Det gjorde hun, da der i dag var høring om Brexit i Landstingssalen på Christiansborg.

- Fisk kender jo ikke nationale grænser, så det er vigtigt at vi bliver ved med at samarbejde om en bæredygtig fiskeriforvaltning i de fælles farvande, sagde Karen Ellemann, og påpegede, at den danske regering arbejder helt generelt for, at der passes på vores miljøet, og at der er et bæredygtigt fiskeri i overenstemmelse med EU´s målsætning.

Og hun havde ros med til arbejdet, der er sket.

- Vi har i en årrække arbejdet på at genoprette en række fælles fiskebestande i europæiske farvande. Det ser vi nu resultaterne af. Torskebestanden i Nordsøen, det er et godt eksempel på den gode udvikling, som skylde den fælles indsats. Det er vigtigt at vi ikke smider de gode resultater væk, sagde hun og pegede på, at hvis den indsats, der er udøvet omkring genopretning af bestandene smides bort, så vil alle sammen bliver tabere, da fiskebestandenn igen vil gå tilbage.

- Jeg håber Storbritannien vil fortsætte for et bæredygtigt fiskeri til alles bedste, sagde Karen Ellemann.

Flere Nyheder