Vi spiser langt mere fisk end tidligere

Først var det Gunnar og Minna, der mente at fisk ikke var så ringe endda; siden har der blandt andet været alternative fiskeforslag til aftensmaden –
24 apr 2015

Først var det Gunnar og Minna, der mente at fisk ikke var så ringe endda; siden har der blandt andet været alternative fiskeforslag til aftensmaden – og kampagnerne ser ud til at virke. DTU Fødevareinstituttets senest offentliggjorte tal over danskernes indtag af fisk viser, at voksne danskere hver uge i gennemsnit spiser 259 gram fisk.

I 2008 var det gennemsnitlige ugentlige indtag af fisk blandt voksne danskere på 154 gram. Siden er det altså øget markant – fra 2008 til 2013 er indtaget således øget med 76 procent til 259 gram.

Fiskebranchen – der er en paraply for aktørerne inden for de fiskeproducerende erhverv – har i perioden kørt en række kampagner, og hos Fiskebranchen er der ingen tvivl om, at indsatsen har virket.

- Vi er meget stolte af de nyeste opgørelser fra DTU Fødevareinstituttet. Vi mener, at det virker, når man holder ud og bliver ved med at fortælle danskerne om fordelene ved at spise fisk, siger Lone Marie Eriksen, der er kampagneleder i Fiskebranchen.

[toggle title="FAKTA OM KAMPAGNERNE" state="open" ]Fiskebranchen har stået bag en lang række kampagner, der skal få danskerne til at købe mere fisk. ”Minna og Gunnar” var de første og siden har der været ”Hvad skal du ha’ i aften?” samt – senest – ”Prøv med fisk i hverdagsretterne”.

Derudover har Fiskebranchen en løbende kampagne – ”2 gange om ugen” – hvor man via hjemmesiden kan abonnere på opskrifter med inspiration til lækre fiskeretter. [/toggle]

Flere Nyheder