Vi spiser mere fisk

Danskerne er generelt blevet bedre til at lytte til kosteksperternes råd. Den seneste undersøgelse af vores kostvaner viser i hvert fald, at danskerne
14 Mar 2015

Danskerne er generelt blevet bedre til at lytte til kosteksperternes råd. Den seneste undersøgelse af vores kostvaner viser i hvert fald, at danskerne har øget indtaget af såvel fisk som grøntsager.

Især de voksne har ifølge undersøgelsen – der er lavet af DTU Fødevareinstituttet – øget indtaget af fisk. Gennemsnitligt spiser vi hver især cirka 14 gram mere fisk om dagen – eller knap 100 gram mere om ugen.

Ifølge Fødevareinstituttet er der dog store forskelle i indtaget af fisk. Hos en fjerdedel af danskerne er der mere end de anbefalede 50 gram fisk i kosten hver dag, mens der hos en tredjedel af danskerne kun er ganske små mængder fisk.

- Fisk er en særlig god kilde til D-vitamin og andre livsvigtige næringsstoffer, så det ville da være godt for danskerne at spise flere fiskemåltider, siger seniorrådgiver Agnes N. Pedersen fra DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.

Helt overordnet viser undersøgelsen, at vi har formået at skære ned på bl.a. de sukkersøde sodavand, og at vi i det hele taget er tættere på at opfylde flere af de officielle kostråd.

[button color="red" size="small" link="http://bit.ly/1AjE16F" target="blank" ]Læs pressemeddelelse fra DTU Fødevareinstituttet[/button]

Flere Nyheder