Vi tager lige en tur mere

RI 557 Østbank ligger lidt syd for Hvide Sande – meget tæt på fangstpladsen – da Fiskeri Tidende får fat i skipper Christen Fjord Lodberg. Alligevel g
15 Mar 2015

RI 557 Østbank ligger lidt syd for Hvide Sande – meget tæt på fangstpladsen – da Fiskeri Tidende får fat i skipper Christen Fjord Lodberg. Alligevel giver han sig tid til at tale med avisen om, hvad de fisker på i øjeblikket, hvordan det går, og hvad planerne er i den nærmeste fremtid.

- Der er 5 minutter til fangstpladsen, hvor vi skal have redskaberne ud, men vi kan da godt lige tage en kort snak. Vi skal ud igen i dag og se, om der er hesterejer. Mandag fik vi 600 kilo, og det er alt for lidt. Vi skal i hvert fald gerne op mellem 1000 og 1200 kilo i døgnet, før det er godt nok. Men altså – sådan er det jo. Vi er inde i den lidt sløje periode februar og marts. Vejret er ustabilt og så er det svært at fange det, vi gerne vil. Nu tager vi halvandet døgn igen her fra onsdag. Og nogle gange kommer det jo lige pludselig, så vi håber. Vi lever i håbet, fortæller Christen Fjord Lodberg, mens RI 557 Østbank er ved at nærme sig turens destination, hvor redskaberne skal i vandet.

De halvandet døgn med håbet om en ordentlig fangst bliver så også sidste forsøg på hesterejer – i hvert fald i denne omgang.

- På fredag skal vi til hovedsyn med fartøjet, og derefter rigger vi så om til tobis. Men det bliver jo sikkert en kort sæson igen, så bagefter rigger vi nok om til hesterejer igen. Måske, skynder Christen Fjord Lodberg sig at tilføje. For han er ikke helt sikker.

Fartøjet nærmer sig nu for alvor destinationen, hvilket betyder, at interviewet er ved at være slut.

- Nu er vi der lige om ganske kort tid, så vi er nødt til at få redskaberne i vandet. Men du fik da noget på blokken her på falderebet, slutter skipper Christen Fjord Lodberg.

Flere Nyheder