Vildsund Blue vinder lokal erhvervspris

[caption id="attachment_17616" align="aligncenter" width="960"] Produktionschef Bent Svenningsen og Adm. dir. Søren Tjørnelund Mattesen modtog mandag
15 maj 2018

[]

Skaldyrsproducent Vilsund Blue A/S har fået tildelt den lokale erhvervspris fra Morsø Erhvervsråd, ”Den Gyldne Østers 2018”.

I sin tale til vinderne fremhævede formanden for Erhvervsrådet, adm. dir. Jesper Overgaard fra Jesperhus, Vilsund Blue for deres bedrifter.

- I har gennem udvikling skabt en fantastisk vækst, vundet Seafood Prix d’Elite Award, (på Seafood Expo Global i Bruxelles, red.) for Jeres Mussel Powder smagsforstærker i 2014 og været med i finalerne i 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017 – og i 2015 vandt I Børsens Smagspris for Vilsund Preminum Limfjords Muslinger. I blev som det første muslingefiskeri i verden certificeret af MSC, der anerkender og belønner bæredygtigt fiskeri. I har en betydelig eksport af ferskvarer, frost og konserveres til hele verden fremstillet af råvarer primært fra Limfjorden, lød det blandt andet i hyldesttalen fra Erhvervsrådets formand, adm. dir. Jesper Overgaard, Jesperhus.

Lokalt har virksomheden også stor betydning.

- I har stor betydning for Mors. I beskæftiger 70 medarbejdere på Jeres tre fabrikker i Nykøbing og hertil kommer muslingefiskerne og følgeindustrierne. Og lige nu udvider I med en 3.600 kvm. stor fabrik til muslingeskaller, der senere afsættes til entreprenører mv., påpgede Jesper Overgaard.

Adm. direktør Søren Tjørnelund Mattesen var glad for prisen.

- Vi arbejder hver dag på at udvikle virksomheden, og vil rigtigt gerne sælge flere produkter på hjemmemarkedet. Det går heldigvis fremad, og salget til de danske forbrugere er, sammen med eksporten, stigende. Det skal vi fortsat udvikle ved at skabe nye produkter blandt andet målrettet forbrugerne, sagde Søren Mattesen.

  • Vilsund Blue A/S beskæftiger 70 medarbejdere på tre fabrikker i Nykøbing Mors.
  • Vilsund Blue A/S forarbejder og sælger skaldyrsprodukter fra blandt andet Limfjorden - primært Limfjordsøsters og Limfjordsmuslinger – herunder økologiske linemuslinger
  • De er i øjeblikket i gang med at udvude fabrikken med 3.600 kvadratmeter
  • Muslingerne fra Limfjorden er MSC-certificeret

[box type="shadow" ]Et historisk fiskeri

Fiskeriet efter skaldyr i Limfjorden går flere hundrede år tilbage. Men først i 1851 blev fiskeriet sat i system af Kongen. I 1900 fik Limfjords-Østerskompagniet for alvor vind i sejlene og dannede grundlaget for det fiskeri og den medfølgende industri, der kendes i dag.

I 1986 kom Vilsund Muslinge Industri A/S til og i 2010 gik de to selskaber sammen til det vi i dag kender som Vilsund Blue A/S, der er en dansk virksomhed med rødder og base i Nykøbing Mors. Samme år fik Vilsund Blue A/S, som den første muslingeproducent, certificeret fiskeriet efter muslinger med MSC-certifikatet for bæredygtigt fiskeri. Produktudvikling og kvalitet er hjørnesten hos Vilsund Blue A/S.

I 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017 var virksomheden i finalen ved Seafood Excellence Global Awards og vandt prisen i 2014 for Mussel Powder, der er en smagsforstærker til madlavning produceret af restprodukterne fra muslingeproduktionen.

I 2015 blev Vilsund Blue A/S belønnet med den prestigefyldte ”Børsens Smagspris 2015” for Vilsund Premium Limfjord Blåmuslinger. [/box]

 

 

 

 

 

Flere Nyheder