Vilsund Blue sælger også økø-muslinger

De første partier af frosne økologiske muslinger er allerede klar i kølediskene hos Irma. Men flere kan være på vej, lyder meldingen fra Vilsund Blue,
13 Apr 2015

De første partier af frosne økologiske muslinger er allerede klar i kølediskene hos Irma. Men flere kan være på vej, lyder meldingen fra Vilsund Blue, der har indledt produktion og salg af de økologiske muslinger sammen Seafjord Limfjord, som Vilsund Blue har halvpart i.

- Jeg forventer, at vores økologiske produktion af linemuslinger i år bliver på omkring 1000 ton. Størstedelen eksporteres til udlandet, mens resten skal sælges i danske supermarkeder, fortæller administrerende direktør Søren Mattesen fra Vilsund Blue til Morsø Folkeblad.

Han håber på, at Irma – og de øvrige supermarkedskæder – snart også vil sælge ferske økologiske linemusilinger, men derudover har han fokus på eksport til udlandet. Ikke mindst de tysktalende lande har vist stor interesse, fortæller Søren Mattesen.

- Vores fabrik er godkendt til økologisk produktion. Vi bruger ingen algefjerner på bådene. Vi bruger i stedet hydraulisk nedbrydelig olie der. Og når vi gør bådene rene, sikrer vi os, at der ikke er spor efter ikke økologiske fisk, siger Søren Mattesen.

Foreløbig er tre fartøjer i gang med at høste de økologiske linemuslinger. Hvis produktionen kan udvides senere hen, skulle det gerne udmønte sig i flere lokale arbejdspladser.

Flere Nyheder