Vinterfiskeriet står for fald i Gilleleje

Fiskerne i Gilleleje kan se frem til nye trængsler, efter at de i mange år har lidt under, at Danmark og Sverige i fællesskab har lukket et område nor
29 Oct 2015

Fiskerne i Gilleleje kan se frem til nye trængsler, efter at de i mange år har lidt under, at Danmark og Sverige i fællesskab har lukket et område nord-nordøst for Gilleleje. For med den nye aftale for fiskeriet i Østersøen i 2016 bliver Gillelejefiskerne nemlig forment mulighed for deres vinterfiskeri på torsk.

Fiskerne fra Gilleleje har endnu i år haft mulighed for at fiske på torsk i den vestlige Østersø fra den 1. januar og frem til den 1. april, hvorefter der har været lukket for torskefiskeri frem til den 1. maj. Fra næste år bliver det ændret, så de mister muligheden for fiskeri på torsk fra midt i februar frem til slutningen af marts – og det forringer fiskerimulighederne betydeligt.

- Når vandtemperaturen stiger, forsvinder torsken fra de områder, hvor vi kan fange dem. De seks uger, som nu lukkes for fiskeri, er den periode, hvor vores fiskere normalt fanger omkring halvdelen af alle torsk, som de lander på et år, siger formanden for Gilleleje Fiskeriforening, Jan Nordahl, til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også "Gilleleje-borgmester vil gå til minister".

Flere Nyheder