Wärtsila får ordre på fremdrivning af to russiske nybygninger

Det er Wärtsila, der skal levere den komplette fremdrivningspakke til to nybygninger, som det russiske fiskeriselskab Nord Pilgrim Ltd i Murmansk har
07 aug 2017

Det er Wärtsila, der skal levere den komplette fremdrivningspakke til to nybygninger, som det russiske fiskeriselskab Nord Pilgrim Ltd i Murmansk har bestilt. De to 80 meter lange trawlere blev bestilt på PJSC Vyborg Shipyard i Rusland i juni måned, og Wärtsila skal levere deres del af ordren i henholdsvis marts 2018 og januar 2019.

Ordren består af levering af en 8-cylindret Wärtsila 32 hovedmotor, en gearboks, et styk Wärtsila controllable pitch propeller system, et tværgående thrustersystem og et Pro Touch kontrol system til hver af de to fartøjer. Derudover en hjælpemotor med en 6-cylindret og en 4-cylindret Wärtsila 20 Auxpac motor.

Gearboksen har integreret hydraulik, som øger pålideligheden og reducerer den plads, den kræver. Det betyder lettere installation og idræftsætning.

De 80 meter lange fartøjer vil få hjemhavn i Murmansk, og de vil blive bygget til at kunne leve op til Ice3 class, og de skal fiske i Barentshavet og Nordatlanten.

[caption id="attachment_16216" align="aligncenter" width="620"] PJSC Vyborg Shipyard i Rusland skal stå for bygningen af de to nye fartøjer til fiskeriselskab Nord Pilgrim Ltd. i Murmansk.[/caption]

Netop de hårdføre konditioner, som der skal fiskes under, har spillet ind i valget af motorpakke.

“For fartøjer med kun én hovedmotor og en propel, der opererer i fjerne og vanskelige forhold, må intet gå galt. Derfor er vi stolte over, at Wärtsila er blevet valgt til at levere fremdrivningsmaskineriet. Det er en klar til godkendelse af vores teknologi, og det at vi leverer den fulde pakke gør, at vi får større kontrol over hele drivlinjen”, siger Alexander Staritsyn fra Wärtsila Coporation.

Også værftet synes valget af Wärtsila er en god løsning.

“Nord Pilgrim´s nuværende flåde anvender allerede et antal af løsninger fra Wärtsila, og vi har arbejdet sammen med Wärtsila på andre succesfulde projekter. Vi er derfor meget sikre på, at motor og udstyr er det rigtige valg for disse fartøjer”, siger Alexander Solovyev, direktør for PJSC Vyborg.

 

 

 

Flere Nyheder