Westbank fanger rejer til det svenske marked

[caption id="attachment_2897" align="aligncenter" width="620"] HM 424 Westbank[/caption] 4-5 timer nordvest for Hanstholm ligger trawleren HM 424 W
21 aug 2016

[]

4-5 timer nordvest for Hanstholm ligger trawleren HM 424 Westbank og fisker efter rejer, da Fiskeri Tidende langt om længe får fat i skipper Kurt Gade til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Nu har jeg tid til at snakke med dig. Da du ringede første gang, var vi lige ved at hive rejerne om bord, og så har vi altså for travlt til at snakke i telefon. Når vi får dem op, skal de koges med det samme, så det er alle mand om bord, der er i gang, når trawlet kommer op, siger Skipper Kurt Gade og fortsætter

- Det er selvfølgelig dybhavsrejer, jeg taler om. Dem er svenskerne helt vilde med.

HM 424 Westbank sejlede fra Hanstholm meget tidligt tirsdag morgen, og planen er at vende tilbage til Hanstholm igen i løbet af torsdagen.

- Her onsdag aften er vi ved at gøre redskaberne klar til endnu et træk, og så sejler vi til Hanstholm med lasten i morgen, hvorefter rejerne bliver kørt i lastbil til Göteborg. Vi lander for det meste fisken i Hanstholm, men vi kan også sagtens lande i Hirtshals, Skagen, eller i Sverige for den sags skyld. Det er alt efter, hvor vi fisker, og hvilken havn der ligger nærmest, siger Kurt Gade og påpeger, at priserne på dybhavsrejer i Sverige er lige en tand bedre, end herhjemme.

- Svenskerne er nok lidt mere villige til at betale en ordentlig pris for rejerne. Vi har da været oppe og få 300 kroner kiloet. Prisen er faldet lidt igen, men det er stadig oppe i den pæne ende, siger Kurt Gade, som tager en tørn mere, når lasten er losset torsdag.

- Vi er tre mand om bord, og der er så udskiftning i besætningen, mens jeg tager en tur mere med ud. Det er bare ind og losse lasten og så ud og fiske videre, siger Kurt Gade.

Flere Nyheder