Workshop har brug for fiskernes input

[caption id="attachment_8154" align="aligncenter" width="620"] De fremtidige udfordringer i det demersale fiskeri er på programmet på workshop i Hirts
11 maj 2016

[caption id="attachment_8154" align="aligncenter" width="620"]Hirtshals Havn sommer 2014 De fremtidige udfordringer i det demersale fiskeri er på programmet på workshop i Hirtshals. Her er der brug for så mange fiskeres input som muligt[/caption]

De fremtidige udfordringer i det demersale fiskeri er på programmet på workshoppen, som har fået titlen ”EU’s fiskeripolitik under forandring – nye rammer for det demersale fiskeri”.

Første halvdel af dagen vil byde på en gennemgang af fire temaer med udgangspunkt i nogle af de fremtidige udfordringer i netop det demersale fiskeri, mens anden halvdel af dagen er afsat til diskussion i temagrupper.

Fiskernes input
Formålet med workshoppen er at give en introduktion til begreber og temaer, som vil være centrale i fiskeriforvaltningen i de kommende år og gennem eftermiddagens diskussion at fremme dialogen mellem fiskere og forskere samt at opsamle ideer til løsning af aktuelle og kommende udfordringer indenfor fiskeriet.

De fire temaer, som bliver gennemgået er: Økosystem-tilgang, forvaltning, selektivitet i fiskeriet og overlevelse ved genudsættelse. [box type="shadow" align="alignright" ]- Det er meningen, at vi vil samle op på de idéer, spørgsmål og kommentarer, som fiskerne kommer med, så vi får samlet et katalog. Det skal bruges som en del af den vidensbank, der gerne skulle komme ud af de workshops, vi afholder i Fisker-Forsker Netværket, siger Henrik Mosegaard, DTU Aqua.[/box]

- Vi skal på workshoppen have defineret, hvad ordene dækker over samtidig med, at fiskerne kommer med deres input ud fra den viden og erfaring, de har på områderne. På den måde kommer vi rundt om alle fire temaer og får forhåbentlig en god diskussion fiskere og forskere imellem, siger den projektansvarlige fra DTU Aqua, professor Henrik Mosegaard

Efterlyser idéer
DTU Aqua stiller med et stort hold, og forhåbentlig er der også mange fiskere, der kan afsætte tid til en spændende workshop, som lægger op til idéudvikling og diskussion fiskere og forskere imellem.

- Fra vores side er der god dækning af de forskellige temaer og diskussionsområder. Derfor håber vi også, at der kommer mange fiskere til workshoppen. I den forbindelse efterlyser vi idéer og spørgsmål fra fiskerne, så vi kan få gang i nogle interessante diskussioner. Man kan aflevere sine idéer og spørgsmål ved tilmelding, siger Henrik Mosegaard og påpeger, at alle input bliver samlet i et katalog.

- Det er meningen, at vi vil samle op på de idéer, spørgsmål og kommentarer, som fiskerne kommer med, så vi får samlet et katalog. Det skal bruges som en del af den vidensbank, der gerne skulle komme ud af de workshops, vi afholder i Fisker-Forsker Netværket, siger Henrik Mosegaard.

Man er naturligvis også velkommen på workshoppen, selv om man ikke har idéer eller spørgsmål på forhånd.

Workshoppen bliver afholdt tirsdag den 31. maj fra kl. 9.00 til 16.00 i Nordsøcentret i Hirtshals.

Tilmelding til workshoppen skal ske til Linda Stuhr Christensen på lschr@aqua.dtu.dk eller 3588 3384 senest mandag d. 23. Maj kl. 12.

Fisker-Forsker Netværket er organiseret af brancheorganisationerne Danmarks Fiskeriforening PO og Danmarks Pelagiske Producentorganisation samt forskningsinstitutionen DTU Aqua. Den finansieres af Den Europæiske Hav- og Fiskerifond, som administreres af NaturErhvervstyrelsen under Miljø- og Fødevareministeriet.

SE PROGRAMMET HER

Flere Nyheder