Workshop på Bornholm er aflyst

[caption id="attachment_14957" align="aligncenter" width="460"] Mærket ser sådan ud for de torsk, der er mærkede. Det er vigtig for rådgivningen for b
29 nov 2016

[]

DTU Aqua havde på torsdag inviteret fiskere til at høre mere om det mærkningsforsøg, som foregår i Østersøen. Man manglende deltagelse fra fiskerside har nu ført til, at den to-time lange workshop, der skulle bidrage til forskernes viden, er blevet aflyst.

DTU Aaqa har allerede mærket mange torsk, og derfor er det vigtigt at fiskerne er opmærksomme på mærkede torsk i fangsterne.

”Det er selvfølgelig vigtigt, at fiskerne bliver ved med at være opmærksomme på, at de skal kigge efter de mærkede torsk”, lyder det fra Marie Storr-Paulsen fra DTU Aqua.

Hvis der fanges en torsk med mærke, så er det vigtigt, at den gemmes helt, da forskerne skal bruge flere dele af fisken til deres forskning. Undersøgelserne er et led i at bestandsvurdere østersø-torsken, og målet er at kunne give en bedre rådgivning – og måske øge kvoten, ihvertfald gøre den mere sikker.

Projektet Tabacod har sin egen hjemmeside , hvor der kan ses mere om projektet.

Workshoppen var planlagt til at foregår torsdag den 1. december fra kl 17 til 19 i fiskeriforeningens lokaler i Rønne.

Flere Nyheder