WWF blander sig i kvotedebat

Verdensnaturfonden – WWF – har hidtil ikke ytret sig i debatten omkring kvotekoncentrationer, men det gælder ikke længere. Organisationen opfordrer nu
11 Sep 2015

Verdensnaturfonden – WWF – har hidtil ikke ytret sig i debatten omkring kvotekoncentrationer, men det gælder ikke længere. Organisationen opfordrer nu til, at Rigsrevisionen bliver involveret i sagen om kvotekoncentrationer – det fremgår af en pressemeddelelse.

- Vi sender i dag et brev til de politisk valgte statsrevisorer, hvor vi opfordrer dem til at bede Rigsrevisionen gå hele administrationen af ordningen efter i sømmene, siger organisationens fiskebiolog, Iben Wiene Rathje.

WWF anfører, at man – på baggrund af DR 2 Undersøger fra tirsdag i denne uge – kan se, at NaturErhvervstyrelsen intet gør for at stoppe de ”huller”, som der ifølge DR er og som bliver udnyttet af enkelte fiskere til at skaffe sig flere fiskekvoter.

Brevet er sendt til statsrevisorerne, der som de eneste kan bede Rigsrevisionen om at tage sager op. Statsrevisorerne er folkevalgte og udpeget blandt Folketingets partier.

Flere Nyheder