WWF manipulerer med tal for fisk i verdenshavene

Den europæiske paraplyorganisation for fiskere i EU-medlemslandene, Europeche, angriber nu miljøaktivisterne i WWV Verdensnaturfonden. Det sker i forl
24 sep 2015

Den europæiske paraplyorganisation for fiskere i EU-medlemslandene, Europeche, angriber nu miljøaktivisterne i WWV Verdensnaturfonden. Det sker i forlængelse af, at WWF i sidste uge under stor medieopmærksomhed lancerede en rapport, der angiveligt skulle vise, at fiskebestandene er blevet halveret over de seneste 40 år.

Nu skriver Europeche i en pressemeddelelse, at WWF manipulerer med de tal, der står i rapporten – og det er altså de tal, som organisationen selv har lagt frem. For fiskebestandene er ganske vist gået tilbage i forhold til for 40 år siden – men de seneste godt 30 år har bestandene ligget på et nogenlunde stabilt niveau.

-  Faldet i de marine bestande, som WWF har udbasuneret, er rent faktisk sket i perioden fra 1970 til 1988. Siden da har de ligget stabilt, som det fremgår af WWF’s egen graf, skriver Europeche i en pressemeddelelse torsdag.

WWF graf over udviklingen i marine bestande på globalt planDet får fiskeriorganisationen til at lange kraftigt ud efter miljøaktivisterne fra WWF, som også manipulerer med, hvor stort et overfiskeri der er på verdensplan.

- Det er helt uacceptabelt, at en organisation som WWF kan tillade sig at fordreje information, der har en enorm indvirkning på fiskerierhvervets omdømme, siger generalsekretær i Europeche, Kathryn Stack.

Læs også "De danske fiskebestande har det godt".

Flere Nyheder