Bæredygtigt fiskeri får grøn obligation

Den første grønne obligation for bæredygtigt fiskeri er nu udstedt af norsk bank og MSC
af Claus Kirkegaard
10 sep 2019

Marine Stewardship Council - MSC - og den norske bank SpareBank 1 SMN har sammen udstedt den første grønne obligation for bæredygtigt fiskeri, skriver de i en pressemeddelelse.

Det er første gang at det globale miljømærke MSC er integreret i en grøn obligation.

Finanssektoren spiller en stor rolle rolle i at opfylde FNs Bæredygtighedsmål, hvor mål 14 handler om et levende hav. MSC og SpareBank 1 SMN går dermed forrest ved at udstede en grøn obligation, der er baseret på bæredygtig forvaltning af fiskeriet

- Vi ved at finanssektoren halter noget bagefter for såvidt angår bæredygtighed i havet. Derfor er jeg både glad og spændt over at se den første obligation, hvor MSC-certificering af vildtfanget fisk er en integreret og indbygget del af obligationen, udtaler Linnéa Engström, der er programdirektør for MSC i Skandinavien og Østersø-regionen.

MSC er på det seneste blevet kontaktet af flere finansielle institutioner, som ønsker rådgivning om f.eks. indikatorer for bæredygtigt fiskeri eller data relateret til bankernes virksomhedskunder. Dette indikerer, at presset er øget på hele den finansielle sektor for i højere grad at indarbejde bæredygtighed på linie med FNs bæredygtighedsagenda.

- Når finanssektoren er med ombord i bæredygtighedsarbejdet begynder pengene for alvor at rulle i den rigtige retning. Så det er begyndelsen på noget stort, siger Trond Barikmo, Treasury Manager, Sparebank 1 SMN.

En grøn obligation er en særlig obligationsvariant, hvor udsteder lover en bæredygtig anvendelse af provenuet.

Læs mere om:

Flere Nyheder