Brexit-forhandlere trodser deadline

EU-Parlamentet havde bedt om en Brexit-aftale senest 20. december, men den kom ikke. Forhandlingerne fortsætter i dag
af Line Dalgaard Jensen
21 dec 2020

Det blev ikke til en aftale eller et stort gennembrud denne weekend. Der er fortsat store knaster i forhandlingerne mellem Storbritannien og EU, hvilket chefforhandlerne David Frost og Michel Barnier søndag måtte sande.

Det var ellers her, hvor EU-Parlamentet havde bedt om at få en aftale, så de kunne nå at behandle og godkende den inden årsskiftet.

David McAllister, der er formand for Europa-Parlamentets brexit-gruppe, skriver på Twitter, at Europa-Parlamentet har forpligtet sig til at gøre alt, hvad det kan, for at minimere forstyrrelserne for deres borgere og virksomheder, og at de efter et møde i gruppen er kommet frem til følgende:

- På vores ekstraordinære møde analyserede vi grundigt den aktuelle situation og drøftede mulige scenarier. Parlamentet har gjort sit yderste for at være i stand til at give samtykke inden udgangen af overgangsperioden og er forpligtet til at tage ethvert skridt, der minimerer forstyrrelser for vores borgere og virksomheder. Senere mødes jeg med formanden for Parlamentet for at diskutere de næste mulige trin.

Det er endnu uvist, om forhandlerne overhovedet kan blive enige. Men hvis det sker inden nytår, kan medlemslandene i stedet give en midlertidig godkendelse af aftalen, så den kan træde i kraft 1. januar. Herefter kan Europa-Parlamentet så give sit samtykke.

Læs mere om:

Flere Nyheder