Brexit-forhandlinger stærkt påvirket af corona

Efter uger, hvor corona har sat Brexit-forhandlingerne i bero, begynder video-forhandlinger mandag
17 apr 2020

Lige som fiskeriet troede, at den største udfordring nu og her, ville være forhandlingerne om det fremtidige samarbejde med Storbritannien, kom corona-krisen og lukkede Europa ned.

D. 18. marts efter Kommissionens chefforhandler Michel Barnier fremlagde første udkast til et aftalekompleks, blev forhandlingerne sat i bero – og først mandag i den kommende uge går anden runde af forhandlingerne i gang.

Denne gang over videokonference, skriver ritzau. Forhandlinger pr. video har tidligere været på tale, men blev afblæst. 

Anden forhandlingsrunde bliver efterfulgt af forhandlingsrunder i maj og juni. Herefter vil EU og Storbritannien gøre status over fremskridt i forhandlingerne, lyder det i en erklæring fra parterne.

Hvad det betyder for den oprindelige frist for en fremtidig fiskeriaftale d. 1. juli er uklart. Men pt afviser Storbritannien at forlænge overgangsperiode med EU.

- Selvom fiskerierhvervet lige nu og her står over for større udfordringer end Brexit, er det fortsat vigtigt at huske på, at der kommer en tid efter corona-krisen, hvor erhvervet gerne skulle have de bedste betingelser for at komme økonomisk på fode igen, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

Vil du gerne læse mere EU-stof, så hent Danmarks Fiskeriforenings seneste nyhedsbrev: Nyt fra Bruxelles. 

Læs mere om:

Flere Nyheder