Brugt fiskenet nomineret til bæredygtighedspris

Plastix, som producerer grøn plastik af gamle fiskenet, er nomineret til bæredygtighedsdesignets svar på Oscaruddelingen
26 aug 2019

Ølkasser og designerstole. Plastik kan bruges til mange ting - og det samme kan gamle fiskenet. 

Det danske firma Plastix forstår nemlig at forvandle udtjente grejer til nye produkter, og nu er de nomineret til en såkaldt Index Award for deres bæredygtige arbejde.

Læs mere om Plastix 

Fra en pulje med mere end 1.800 nominerede projekter og produkter er der nu valgt 42 finalister til The Index Award 2019. Finalen finder sted d. 6. september i København. The Index Award er verdens første og største internationale pris for bæredygtig design, der bringer de bedste ideer til live og frem til praksis.

Blandt de andre finalister er også danske LEGO for deres nye initiativ, der erstatter en del af plastikforbruget med materiale af sukkerrør. 

 

The Index Project

The Index Project blev grundlagt i 2001 og drives og finansieres delvis af det danske erhvervsministerium som en uafhængig organisation.

Formålet med The Index Project er at finde og facilitere udviklingen af konkrete designløsninger fra hele verden for at løse presserende globale udfordringer; tildeling og investering i design til forbedring af livet gennem The Index Award.

The Index Award er verdens første og største internationale pris for bæredygtig design, der bringer de bedste ideer til live og frem til praksis.

Deltagere fra hele verden kan deltage gennem den gratis open source-platform. Siden 2005 er 3,5 millioner EUR blevet uddelt af det internationale dommerpanel.

Læs mere om:

Flere Nyheder