Dropper sag mod Greenpeace i britisk farvand

Sagen mod Greenpeace, der bl.a. dumpede store granitblokke på Dogger Banke, er droppet
af Claus Kirkegaard
08 feb 2022

Engelske Marine Management Organisation har droppet sagen mod Greenpeace, der ellers både i 2020 og 2021 har været ude og dumpe store granitblokke på steder, hvor fiskefartøjer fisker med bundtrawl. Bl.a. på Dogger Banke.

Marine Management Organisation valgte herefter at gå rettens vej mod Greenpeace, men sagens dommer mente, det var absurd, at organisationen, der er nedsat af den britiske regering til at beskytte britisk farvand, havde valgt at bringe sagen for domstolen.

- Loven fra 2009 skal være med til at beskytte havmiljøet, og Greenpeace søgte også at beskytte havmiljøet. Ironisk nok er både Marine Management Organisation og Greenpeace forpligtet til at forbedre havmiljøet, lød det fra dommer Edward Bindloss ifølge den britiske avis The Guardian.

- Parterne i dette tilfælde bør være allierede, ikke modstandere. De bør handle i harmoni i betragtning af, at deres erklærede mål er de samme.  Det nærmer sig det absurde, at denne retssag overhovedet finder sted, lød det videre fra dommeren.

Marine Management Organisation valgte herefter ikke at fremlægge beviser mod Greenpeace, som derfor blev kendt ikke skyldig i sagen.

Du kan læse hele artiklen fra The Guardian her.

Flere Nyheder