Europæiske fiskerier: En skuffende aftale

På tværs af Nordsø-landene er skuffelsen stor over næste års torskekvote. Et fælles statement er sendt ud, bl.a. fra Danmarks Fiskeriforening
22 dec 2019

- EUs beslutning om at reducere TAC for torsk i Nordsøen med 50% er ikke enden på fiskeriet, men kan godt være afslutningen på fiskeriet, som vi kender det.

Sådan lyder indledningen til det brev, som fiskerierne på tværs af EU med stor interesse i Nordsøen har udsendt. Både Danmarks Fiskeriforening, samt svenskerne, hollænderne, skotterne, normændene mm. råber sammen vagt i gevær, for reduktionerne er foruroligende for dem alle:

- Udover at være en katastrofe for industrien, vil det fratage samfundet en af de mest bæredygtige proteinkilder.

Op til forhandlingerne havde landene ellers sammen stillet forslag om en genopretningsplan for torsk. Den bygger på en længere tidshorisont mod til gengæld at indføre en række begrænsninger i fiskeriet for at beskytte bl.a. ungfisk og gydeområder. Men opråbet er ikke blevet hørt. 

- Desværre - Europa-Kommissionen og medlemsstaterne besluttede at tage et forenklet syn på en kompleks situation, de tog det, der blev tilbudt, og gav intet tilbage, lyder det i brevet, hvor man opfordrer politikerne til at tænke langsigtet. 

Læs hele brevet her

Flere Nyheder