Europas fiskere: Åben for støtte, der kan få os gennem krisen

Et samlet europæisk fiskerierhverv opfordrer EU-Kommisionen til at tage de nødvendige tiltag for at hjælpe fiskeriet sikkert gennem corona-krisen
af Line Dalgaard Jensen
20 mar 2020

Corona har ramt hele Europa. Derfor er det ikke kun de danske fiskere, som bliver påvirket og pt står i en kritisk situation, men alle Europas fiskere. 

Lige som Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Pelagiske Producentorganisation opfordrer de derfor sammen EU-Kommissionen til at sætte ind med en række tiltag, der kan afbøde de negative konsekvenser.

Det er sammenslutningen af europæiske producentorganisationer (EAPO) og fiskeriforeninger (Europêche), som sammen har givet deres forslag til EU-Kommissionen, bl.a. 

  • At der åbnes for muligheden for gennem Den Europæiske Hav- og Fiskerifond at yde direkte støtte til fiskerierhvervet til midlertidig ophør som følge krisen

  • At yde støtte til producentorganisationer

  • At yde støtte til oplagring

  • At hæve loftet for anvendelse af ”de minimis” støtter til fiskerisektoren

  • At kunne yde direkte statsstøtte til sektoren gennem Den Europæiske Hav- og Fiskerifond

  • At give mulighed for ændre de nationale operationelle programmer (Den Europæiske Hav- og Fiskerifond), så man kan udnytte uforbrugte midler bedst muligt.

Læs hele forslaget her

Disse tiltag og løsninger er i tråd med dem, som den danske fiskesektor har foreslået EU-Kommissionen og de danske myndigheder:

Kampagne skal styrke salget af fisk og fiskeprodukter

6 EU-tiltag som kan hjælpe fiskerne i Corona-krisen

Coronavirus sætter sine spor på dansk fiskeri

 

Læs mere om:

Flere Nyheder