Fiskeriminister på Grønlandstur

Her blev han klogere på den grønlandske fiskerisektor
11 sep 2023

Fra 4. til 7. september 2023 har fiskeriminister Jacob Jensen (V) været på besøg i Grønland. På sit besøg mødtes han med Naalakkersuisoq (minister) for Fiskeri og Fangst Karl Tobiassen for at drøfte aktuelle problemstillinger på fiskeri- og fødevareområdet.

Ministeren var derudover på en række myndighedsbesøg. Turen gik blandt andet forbi grænsekontrolstedet (Border Control Post) i Nuuk, der er bemandet med personale fra Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland. Han var ligeledes forbi Arktisk Kommando for at drøfte fiskerikontrol.

Desuden var fødevareministeren på besøg hos fiskefabrikken Polar Raajat Nuuk og ombord på trawleren Sisimiut og besøgte Royal Greenland.

- Jeg har længe set frem til at besøge Grønland. Særligt eksporten af fisk har stor betydning for Grønland, og jeg er på min tur blevet meget klogere på den grønlandske fiskerisektor. Besøget var også en kærkommen lejlighed til igen at møde min grønlandske ministerkollega, hvor jeg fik mulighed for at høre nærmere om de grønlandske erfaringer med en fiskerikommission, hvilket jo er aktuelt for os i Danmark netop nu. Danmark og Grønland skal fortsætte det gode og konstruktive samarbejde –på fiskeri- og fødevareområdet -  og det har besøget været med til at understøtte, siger  Jacob Jensen (V).

 

Flere Nyheder