Forlis: Mindst 10 fiskere omkommet ved forlis ud for Canada

10 omkomne og flere savnede efter spansk trawler er gået ned øst for Newfoundland ved Canadas østkyst
af Claus Kirkegaard
16 feb 2022

En spansk trawler med 24 besætningsmedlemmer forliste tirsdag ud for den canadiske østkyst, og mindst 10 fiskere er omkommet ifølge canadiske redningsfolk. Det skriver netmediet Fødevarewatch.

I en tidligere udmelding fra den canadiske redningstjeneste lød det, at mindst 7 var døde og 14 savnet.

- Desværre kan vi bekræfte, at yderligere 3 lig er blevet bjærget fra det sunkne fiskefartøj, lyder det i den seneste melding fra redningstjenesten i den canadiske by Halifax.

I alt var der 24 besætningsmedlemmer om bord på fartøjet, hvoraf 3 er reddet i land, mens 11 fortsat er savnet.

Der er tale om den spanske trawler "Villa de Pitanxo", der gik ned omkring 250 sømil øst for Newfoundland. Trawleren har normalt hjemme i Galicien i det nordvestlige Spanien.

Spaniens transportministerium har identificeret besætningsmedlemmerne som 16 spanske statsborgere, fem fra Peru og tre fra Ghana.

De oplyser, at trawleren nåede at udsende to nødopkald, som blev modtaget tirsdag morgen 05.24 i Madrid, før fartøjet sank.

Fem timer senere spottede et andet spansk fiskefartøj, der var i området, to redningsflåder. I den ene befandt sig tre overlevende og i den anden adskillige lig. Senere bjærgede redningsfolk yderligere 4 lig.

Ifølge det spanske transportministerium er der fundet 2 tomme redningsbåde, mens man fortsat leder efter endnu en redningsbåd, og de canadiske redningsfolk håber stadig, at det lykkes at finde flere overlevende.

 

 

Læs mere om:

Flere Nyheder