Franske fiskere protesterer over EU’s forslag om trawlforbud

Først gjorde tyskerne det, og så kom Frankrig på banen i protest mod EU-Kommissionens forslag om trawlforbud i beskyttede områder

De franske fiskere er på barrikaderne. De seneste dage har de blokeret havnen i Boulogne for at vise deres utilfredshed med EU-Kommissionens forslag om at forbyde trawl i beskyttede områder.

Protesten begyndte 26. marts med syv fiskefartøjer.

Ifølge Olivier Lepretre, der er formand for Hauts-de-Frances regionale fiskerikomité, vil EU’s forslag ramme fiskeriet hårdt. Den franske fiskeindustri vil forsvinde! Det vil bl.a. være døden for Boulogne, hvor fiskeindustrien i 2022 indbragte 85 mio. EURO og sikrede 5000 arbejdspladser. Mere end 80 procent af de fisk og skaldyr, som havnen lever af, bliver fanget med de redskaber, som vil blive ramt af EU’s foreslåede forbud.

– Denne plan er kontraproduktiv. Den risikerer at ødelægge europæisk fiskeri og favorisere import fra områder, hvor fiskeriet ikke er reguleret, siger Leprêtre til The Express.

Også præsidenten for Frankrigs nationale fiskerikomité er frustreret over situationen, og han mener, at fiskerne generelt bliver behandlet dårligt. EU-Kommissionens forslag er dråben, der har fået bægeret til at flyde over, og derfor har han fremsat en offentlig protest til den franske præsident Emmanuel Macron.

Så sent som i midten af marts var der også fisker-protester i Frankrig. Det var i Lorient, hvor fiskerne kritiserede høje brændstofpriser.

Foto: Meiqianbao/Shutterstock

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...