Hanstholm-trawler Lingbank solgt til Canada

Den gamle Lingbank har fået ny ejer

Mens den nye Lingbank er i fuld gang med at blive bygget, så er der også nyt om dem gamle Lingbank trawler.

Den er nemlig blevet solgt til Canada, skriver Nordjyske Stiftstidende, og kan dermed se frem til en 18.500 km lang sejltur fra Hanstholm og hen til sin nye ejer. Den nye ejer er Canadian Fishing Company fra Vancouver på Canadas vestkyst.

-Vi køber Lingbank, fordi det er et velholdt og moderne skib.  Selv om Lingbank er lidt større end vores behov, så er den passende til det fiskeri, vi skal bruge, siger den canadiske skipper Brian Dickens, og også familien Rasmussen og selskabet Lingbank Fiskeri ApS er tilfredse med salget.

-Vi fik det for Lingbank vi forlangte. Vi venter jo på vores nye Lingbank, så vi skulle handle med en køber, der gjorde det muligt at vi kunne fiske længst muligt, siger Jens Schneider Rasmussen, medejer af Lingbank FiskeriAps.

Leveringen af den nye Lingbank, på 49,95 meter, kommer til at ske i august. Handlen kom på plads 6. januar, og familien kommer dermed til vente et halvt årstid, før de kan komme på fiskeri igen.

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...