Helveg får plads i Brexit-udvalg

Og han er opmærksom på fiskeriet og vigtigheden af adgang til britisk farvand
af Line Dalgaard Jensen
10 feb 2020

Når EU og Storbritannien mødes for at forhandle bl.a. en fiskeriaftale på plads, så har også en dansker en finger med i spillet: Morten Helveg Petersen (R).

Europa-parlamentarikeren er nemlig valgt til et udvalg på 13 medlemmer, "Koordinationsgruppe for Storbritannien", som skal koordinere med chefforhandler Michel Barnier i det kommende år. Det skal sikre, at forhandlingerne ikke løber ud ad en tangent, hvor EU-Parlamentet til slut afviser en aftale.

Det skriver Ritzau.

Ift. fiskeri har Barnier sagt, at der skal være adgang til britisk farvand for EU-fiskere. Det er et punkt, der er afgørende vigtigt for danske fiskere, som fanger en meget betydelig del af deres fangster i britisk farvand.

- Set med danske briller er det virkelig kritisk, at det falder rigtigt ud, i betragtning af hvor mange arbejdspladser der er på spil i Danmark bare inden for fiskeriet, men også landbruget, industrien og servicesektoren. Jeg kan ikke undgå at være farvet af, at der er så store danske interesser på spil. Det gælder i særlig grad fiskeri og landbrug, men også industri og servicesektor, siger Morten Helveg Petersen.

Læs mere om:

Flere Nyheder