Johnson og von der Leyen mødes i Bruxelles i 11. time

Telefonsamtale mellem EU-chef og premierminister løste ikke Brexit-gåden. Nu skal parterne mødes i Bruxelles

Formand for EU-Kommissionen, Ursula Von der Leyen, og Storbritanniens premierminister Boris Johnson skal nu mødes ansigt til ansigt.

Mandag talte de sammen over telefonen, i håb om at komme et skridt videre i at lande den endelige Brexit-aftale. Men selvom meget kan løses over telefonen, så var det ikke denne gang, at aftalen kom i hus. Bagefter kom denne fælles udtalelse fra Ursula von der Leyen og Boris Johnson:

– Vi blev enige om, at betingelserne for at færdiggøre en aftale ikke er til stede på grund af de markante forskelle, der er i forhold til tre afgørende punkter: fair konkurrencevilkår, ”governance” og fiskeri. Vi har bedt vores chefforhandlere og deres teams om at forberede et overblik over de tilbageværende uoverensstemmelser, som skal diskuteres under et fysisk møde i Bruxelles i de kommende dage.

Hvornår det præcise tidspunkt vil være er uvist. Ifølge den britiske avis The Guardian er onsdag sidste frist til at nå en aftale. Dagen efter indledes et EU-topmøde.

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget store mængder stenbidere

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget...