Landsmøde: To dage i norsk fiskeris tegn

Norges Fiskarlag samlede 250 delegerede, gæster og ansatte til landsmøde 8.-9. november
af Line Dalgaard Jensen
16 nov 2023

Der var genvalg til Kåre Heggebø som formand. Kjell Ingebrigtsen fra Bodø blev udbråbt til æresmedlem. Og så fik tre dygtige norske kvinder - Mathilde Rochmann, Siv Madsen og Linne Lending - plads i bestyrelsen. Alt sammen på landsmødet i Norges Fiskarlag 8.-9. november i Trondhjem.
Her samlede den norske fiskeriforening 250 delegerede, gæster og ansatte til to døgn i fiskeriets tegn.

- Jeg synes, vi havde et godt møde. Det har været krævende og intenst med gode og saglige debatter. Jeg ser frem til at arbejde sammen med den nye bestyrelse og takker dem, der går af af forskellige årsager, sagde Kåre Heggebø efterfølgende.

På landsmødet var der stort fokus på at stå sammen i norsk fiskeri. Selvom Norge er en stor fiskerination, hvor der er plads til uenigheder og forskellige meninger, så er alle enige om, at der skal arbejdes for at finde gode løsninger for hele fiskerifællesskabet.

Havvind, rådgivning, kvoter – temaerne på landsmødet var mange, og debatten gik lystigt. Bl.a. talte den nye norske fiskeriminister Cecilie Myrseth på landsmødet, og hun adresserede den intensiverede kamp om havet, hvor der både skal være plads til fiskeri, natur og havvind.

- Lad mig sige det klart. Fiskeriet er vigtigt for Norge og bør ikke fortrænges, når der kommer nye til, lovede hun.

Landsmødet er Norges vigtigste fiskeripolitiske værksted.

 

Læs mere om:

Flere Nyheder