Norge forbereder sig på Brexit med London-tur

Brexit, fiskeriforvaltning og handel med fisk og skaldyr står på programmet, når den norske fiskeriminister Harald T. Nesvik besøger London

Den norske fiskeriminister mødes med sin britiske kollega George Eustice for at diskutere, hvordan Brexit vil påvirke forvaltningen af fisk og ​​handel med fisk og skaldyr.

– Vi nærmer os den dato, hvor briterne forlader EU. Derfor må vi forberede os på perioden efter Brexit, så handelen kan fortsætte, som den er i dag, og at markedsadgangen for fisk og skaldyr til Storbritannien vil være den samme, siger Nesvik.

Ministeren skal også holde et indlæg til arrangementet UK Norwegian Seafood Summit.

– UK er vigtig for fiskeindustrien. Sidste år eksporterede vi fisk og skaldyr for mere end 6 milliarder norske kroner, en stigning på 3 procent fra 2018. Dette er den højeste årlige eksportværdi til det britiske marked nogensinde og gør landet til det femte vigtigste marked for norsk fisk og skaldyr, siger Nesvik.

Temaet for indlægget er bæredygtigt fiskeri og skaldyr og stigende forbrug af norsk skaldyr i Storbritannien. 

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...