Ny studie bekræfter: Europæisk fiskeri forvaltes bæredygtigt

Ingen bestande i Europa overfiskes. De europæiske fiskebestande er blandt de bedst forvaltede bestande i Europa. Det konkluderes i et nyt studie
af Helle Kristensen
17 feb 2020

Selvom alverdens grønne organisationer forsøger at overbevise befolkningen og politikerne om det modsatte, så går det faktisk godt for de Europæiske fiskebestande.
Det viser et stort studie, der er foretaget af en række internationale forskningsuniversiteter. Studiet er det hidtil største studie, der er gennemført på området. Studiet sammenholder data fra ca. halvdelen af verdens fiskebestande og giver overordnet et skulderklap til det europæiske fiskerierhverv.

Studiet viser nemlig, at bestandende generelt er vokset i de områder, hvor fiskeriet reguleres via kvoter, mens lande, som ikke regulerer fiskeriet, i langt højere grad er ramt af mindre bestande.

- Der er et narrativ om, at fiskebestandende er på vej ned på verdensplan, at håndteringen af fiskeriet har spillet fallit, og at vi har brug for helt nye løsninger - og det er totalt forkert, udtaler studiets hovedforfatter Ray Hilborn, der er professor ved Scool of Aquatic and Fishery Sciences ved Washington Universitet.

Han påpeger også, at fiskebestande der har været i krise mange steder er på vej op, og at regulering af fiskeriet er en effektiv metode til at sikre stabile bestande.

Læs mere om studiet her: 

Du kan læse hele rapporten om det nyligt afsluttede studie her: LÆS RAPPORT

 

Flere Nyheder