Nybygninger for milliarder på vej til norsk fiskeri

Der er 43 nye fiskefartøjer på vej til norsk fiskeri over de næste to år
08 nov 2019

Fiskeriet kører for fulde sejl i Norge for øjeblikket, hvor der er 43 nybygninger på vej til norsk fiskeri. Derudover har norske værfter ordrer på 8 fiskefartøjer til udenlandske rederier. Det skriver den norske avis Fiskeribladet.

Kystfiskerne bygger

For de norske kystfiskere er der virkelig kommet gang i den over de senere år. Ud af de 43 fartøjer, der er på vej til norsk fiskeri, er 33 af dem kystfartøjer. Der er bestilt kystfartøjer for 1,7 mia. norske kroner, og dermed for lige så mange penge, som i det norske notfiskeri, som har 7 nybygninger i ordre - ligeledes til 1,7 mia. norske kroner.

Bygger i udlandet

Den norske reder, Arild Sekkingstad, er en af de norske fiskere, der går og venter på sin nybygning. Han havde helst set, at den var blevet bygget i Norge, men omstændighederne gjorde, at han nu får den bygget i Tyrkiet.

- Vi havde intentioner om at bygge fartøjet hos Stadyard i Måløy, men hvis vi skulle gennemføre projektet med finansiering i ryggen, var vi nødt til at vælge det udenlandske værft, som var omkring 20 procent billigere end det norske værft. Det er tryggere på flere måder at få bygget lokalt, blandt andet i forhold til opfølgning, når fartøjet er leveret, fortæller Arild Sekkingstad til Fiskeribladet.

Danske værfter med

På den lange liste med nybygninger til norsk fiskeri, optræder der også to danske værfter.

Det er Vestværftet i Hvide Sande, som har fået kontrakt på to kystfartøjer på 35 meter, samt Karstensens Skibsværft i Skagen, som har fået kontrakt på 3 kystfartøjer på 36 meter samt et notfartøj på 80 meter. 

Tilsammen har de 6 fartøjer en værdi på 680 mio. norske kroner.

 

Object reference not set to an instance of an object.

Læs mere om:

Flere Nyheder