Oliepriserne på himmelfart

Brændstofpriserne stiger voldsomt oven på russernes invasion af Ukraine

Russernes invasion af Ukraine har fået betydning for oliepriserne, som fortsætter himmelfarten.

Onsdag er prisen for en tønde Brent referenceolie steget til 112 dollar, skriver BT.dk.

– Både olieprisen og dollaren er steget, og det betyder, at det aldrig har været så dyrt at købe en tønde råolie i danske kroner som i dag. Det koster 750 kroner tønden, siger Louise Aggerstrøm Hansen, cheføkonom hos Dansk Bank.

Olieprisen stiger, fordi Rusland er verdens næststørste eksportør af olie. Alene forventningen om ustabile leverancer fra det store land får priserne til at stige voldsomt.

I foråret 2020 ramte priserne på råolie ellers bunden, hvor en tønde olie kostede 137 kr. I foråret 2021 var prisen steget til 400 kr. pr. tønde. Og nu er er prisen 750 kr. pr. tønde. Det viser tal fra Danske Bank.

– Det betyder brændstofpriser på et meget højt niveau – over 15 kr. pr. liter benzin til bilen. Og det bliver ikke så kortvarigt og midlertidigt, som vi måske havde troet. Det er ret voldsomt, og det er også noget, der kommer til at udløse ret høje inflationstal de kommende måneder, siger Louise Aggerstrøm Hansen.

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...