Søndag er sidste Brexit-chance

Skal EU-Parlamentet nå at behandle og godkende en aftale inden nytår, så skal den være forhandlet færdig søndag midnat
af Line Dalgaard Jensen
17 dec 2020

Europa-Parlamentet sætter nu en deadline for, hvornår en aftale mellem EU og Storbritannien skal være i hus. Hvis de skal nå at behandle og godkende den inden nytår, så skal parterne være nået til enighed inden midnat søndag 20. december.

- I den henseende er vi parate til at afholde et ekstraordinært plenarmøde mod slutningen af december (..), hvor Europa-Parlamentet drøfter resultatet af forhandlingerne og overvejer at give sit samtykke, lyder det i en skriftlig udtalelse fra Europa Parlamentets politiske ledelse.

Udmeldingen kommer efter, at EU-Parlamentet torsdag havde et møde med EU's chefforhandler Michel Barnier. Der er de seneste dage "gjort gode fremskridt" ved forhandlingsbordet, men der er uenighed og det kan fortsat ende ”med no deal”, fortæller Barnier på Twitter:  

- (Der er) gjort gode fremskridt, men de sidste hindringer er der fortsat. Vi vil kun underskrive en aftale, der beskytter EU's interesser og principper.

EU-kommissionens formand, Ursula von der Leyen, sagde i går, at det fortsat er fiskeri og lige konkurrencevilkår, der splitter EU og Storbritannien.

Læs mere om:

Flere Nyheder