Storbritannien og EU fortsætter Brexit-forhandlingerne frem til nytår

En "konstruktiv" samtale førte ikke til en Brexit-aftale søndag. Men forhandlingerne fortsætter, og de skal være færdige inden nytår
af Line Dalgaard Jensen
14 dec 2020

Foto: Scanpix

Forhandlingerne mellem EU og Storbritannien fortsætter, selvom der fortsat er få, men store uenigheder ved forhandlingsbordet. Heriblandt fiskeri.

Sådan lød meldingen søndag, efter en telefonsamtale mellem EU-kommissionens formand, Ursula von der Leyen,  og den britiske premierminister, Boris Johnson.

- På trods af, at de er udmattede efter et års arbejde, og at de har arbejdet dag og nat de seneste døgn, og selvom vi har overtrådt deadlines igen og igen, mener vi, at det er mest ansvarligt lige nu at forsøge at tage det ekstra skridt. Derfor har vi bedt forhandlerne fortsætte samtalerne for at se, om vi kan opnå en aftale, lød det i en udtalelse fra Ursula von der Leyen og Boris Johnson.

Søndag var sat som en deadline for, om forhandlingerne skulle forsætte. Løbende har der været meldinger om, at det så svært ud, og at no-deal blev mere og mere realistisk, men parterne har nu besluttet at give det året ud. Storbritanniens overgangsperiode udløber ved årsskiftet, så tiden er knap. 

Læs mere om:

Flere Nyheder