Store stimer tobisyngel tæt under land på Norges Vestkyst

Tobisynglen står lige nu i stimer langs den norske Vestkyst. Et fænomen, der var ganske almindeligt frem til 70'erne

Langs den norske Vestkyst er der nu iagttagelser af store stimer tobisyngel mellem skærene. Et syn, der var meget almindeligt på de kanter indtil en gang i 70’erne, skriver det norske Havforskningsinstituttet på sin hjemmeside.

– Det er godt at se, at det nu tilsyneladende ser ud til at gentage sig med de store stimer tobisyngel tæt under land. Tobis er en vigtig fødekilde for fugle og andre fisk, og desuden siger det noget om, i hvilken kondition økosystemet er, lyder det fra forsker Esben Johnsen fra Havforskningsinstituttet.

På Havforskningsinstituttets forårstogt fandt de frem til, at tobisen har det godt med en god rekruttering, og at 2016-årgangen er historisk stærk. 

– Vi ved ikke, om tobis-ynglen langs den norske Vestkyst kommer ude fra havet, eller om de har lokale forældre. Det er et meget interessant spørgsmål, som vi håber, vi kan få besvaret, siger Esben Johnsen.

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...