Ta' dig i agt for corona-mutation, hvis du er i UK-havn

Ny corona-mutation hærger i Storbritannien. Vær opmærksom på nye rejserestriktioner
af Line Dalgaard Jensen
10 jun 2021

Fisker du i britisk farvand og er du indimellem inde i en havn her, så pas på.

Storbritannien oplever lige nu en øget smittestigning med Covid-19, hvoraf over halvdelen af de nye tilfælde er med virusvarianten B.1.617.2, der nu er blevet den dominerende variant blandt de sekventerede tilfælde i Storbritannien.

Det oplyser Udenrigsministeriet, som derfor har  skærpet de i forvejen stramme restriktioner for rejsende til og fra Storbritannien. 

Vær opmærksom på, at fra 11. juni gælder følgende: 

  • Fremover kræves max 48 timer gammel negativ PCR-test før ombordstigning på et fly fra Storbritannien mod Danmark.
  • Udlændinge bosat i Storbritannien der indrejser i Danmark med fly eller over sø/landegrænsen skal kunne fremvise en max 48 timer gammel negativ PCR-rest.
  • Rejsevejledningen for Storbritannien skærpes, således, at alle rejser frarådes til disse fire byområder: Bedford, Blackburn with Darwen, Bolton og Rossendale. Det gælder også erhvervsrejser. Disse områder vil blive røde i rejsevejledningen. Rejsevejledningen for det øvrige Storbritannien er fortsat orange, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes.
  • Personer, som indrejser fra de pågældende byområder, vil blive omfattet af de skærpede restriktioner for rejsende fra røde lande og regioner i Sundheds-ministeriets bekendtgørelse om krav om test og isolation efter indrejse og i Transportministeriets bekendtgørelse om forbud mod at lande med passagerer uden negativ COVID-19 test.

Læs mere om:

Flere Nyheder