Tripper for aftale mellem Grønland og UK

Polar Seafood ser gerne en handelsaftale mellem Grønland og UK på plads hurtigst muligt
af Claus Kirkegaard
09 feb 2022

Forhandlingerne om en handelsaftale mellem Grønland og Storbritannien er i gang, men for det grønlandske fiskeselskab Polar Seafood er det en svær ventetid.

Selskabet, der i 2020 omsatte for 3 mia. kr., har omkring en tredjedel af omsætningen i Storbritannien, hovedsageligt rejer og torsk. Efter Brexit har der været en begrænset frihandelskvote mellem landende, og den resterende handel blev ramt af 20 procent told. Polar Seafood håber nu, at der snarligt landes en handelsaftale. Det skriver netmediet Fødevarewatch.dk.

- Det er generelt for alle blevet meget, meget besværligt efter Brexit. Det ville være rart, hvis vi kunne få en handelsaftale, så vi kan sælge alle de varer, vi gerne vil til England. Det kan vi nok heller ikke i år med mindre, at de bliver færdig med den aftale inden sommer, lød det fra bestyrelsesformanden for Polar Seafood, Henrik Leth.

Brexit har bl.a. betydet, at rejerne og torsken fra Polar Seafood skal pakkes hos eksterne partnere i Storbritannien, hvor virksomheden i forvejen konkurrerer med Royal Greenland.

Flere Nyheder