Udsigt til højere oliepris

Der er udsigt til stigende oliepriser efter genåbning i den vestlige verden og Kina samt udsigt til finanspolitiske hjælpepakker i stor skala

Der er udsigt til højere oliepriser end kalkuleret for bare en måned siden, forudser olieanalytiker Jan Bylov fra Jyske Markets, Jyske Bank.

På det netop overståede OPEC+ møde strammede Saudi Arabien grebet om den historiske produktionsaftale, og olieprisens comeback har givet en smule luft til de øvrige olieproducerende lande.

– Vi har samlet set foretaget en mindre opjustering af verdens olieproduktion, men det ændrer ikke på udsigten for verdens oliebalance, som går i underskud fra og med juli måned i år, lyder det fra Jan Bylov i den seneste olieanalyse fra Jyske Markets, Jyske Bank.

Analysen forudser højere olieefterspørgsel i 3. og 4. kvartal i år.

– Den vestlige verden og Kina er i gang med en genåbning, og vi ser et comeback til efterspørgslen i 2. halvår, som får rygvind fra en enorm global penge- og finanspolitisk likviditetsindsprøjtning. Vi har opjusteret vores prognose for Brent-olieprisen og forudser nu en oliepris, som ligger lidt højere end vores sidste olieanalyse. Vi forventer en oliepris på USD 60 i 2. kvartal 2021.

Du kan læse hele olieprognosen her