Ulovligt, men Greenpeace ser ikke et problem

Selvom de risikerer at gøre mere skade end gavn ved at dumpe sten i tysk farvand, så mener Greenpeace, at det er det rette
af Helle Kristensen
31 aug 2020

Mens fiskerne er bekymrede for Greenpeaces dumping af sten, som risikerer at gøre mere skade end gavn på naturen, så tager aktivisterne det selv med ophøjet ro.

Kampagneansvarlig hos Greenpeace Danmark, Mads Fisker, forklarer, at miljøorganisationen ikke ønsker at medvirke til, at mængden af tabte fiskeredskaber øges, og derfor har man også indberettet den nøjagtige position for de dumpede sten til de tyske myndigheder. Ifølge ham er baggrunden for aktionen, at man ønsker at stoppe fiskeri med bundslæbende redskaber i de aktuelle områder.

- Vi har ingen interesse i at bidrage til, at der efterlades redskaber på havbunden, og derfor er den nøjagtige position for stenene også indberettet til myndighederne, fortæller Mads Fisker.  

Han påpeger yderligere, at de områder, hvor Greenpeace-skibet Beluga II har dumpet sten, gennem mange år har været udpeget til Natura2000-områder, og miljøorganisationen mener, at myndighederne har været for langsomme til at implementere et stop for fiskeri med bundslæbende redskaber:

- Vi synes ikke, der bør fiskes i disse områder, og vi ser det som et politisk svigt, at områderne endnu ikke er blevet lukket, udtaler Mads Fisker, der slutteligt understreger, at miljøorganisationen ikke har planer om at gennemføre en lignende aktion i dansk farvand.

Flere Nyheder